Monday, April 29, 2013

Η INKORREKT ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ

Η Inkorrekt προτείνει ως λύση στην κρίση την δράση!
Έτσι, αφού εξουθενώθηκε παρουσιάζοντας και διακινώντας την δουλειά της στο Comicdom (19-21 Απριλίου), το αμέσως επόμενο Σάββατο, 27 Απριλίου, ξαναχτύπησε!
Καλεσμένοι από το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, φτάσαμε στην Παλαιά Πέλλα, προκειμένου να συνδράμουμε στην διοργάνωση ενός άτυπου καλλιτεχνικού διαγωνισμού.
Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος Comenius-Regio-M.E.T (αναφορικά με την μουσειακή εκπαίδευση των εφήβων ), οι παραπάνω φορείς κάλεσαν μαθητές γυμνασίων λυκείων από την Πέλλα και την Ημαθία να καταθέσουν τις απόψεις τους για τον Αλέξανδρο τον Μακεδόνα: τίτλος του διαγωνισμού ήταν «Ο Μέγας Αλέξανδρος μέσα από τα μάτια μου». Οι μαθητές μπορούσαν να επιλέξουν ανάμεσα στα παρακάτω καλλιτεχνικά μέσα έκφρασης: ζωγραφική και σχέδιο, ψηφιδωτό, κεραμική, φωτογραφία ΚΑΙ ΚΟΜΙΚ!
Εκεί, οι υπεύθυνοι ζήτησαν την βοήθεια ανθρώπων που να σχετίζονται με τον κάθε χώρο και ψάχνοντας, έπεσαν πάνω μας και ζήτησαν την βοήθεια μας.
Εμείς, με την όρεξη και τις αντοχές που μας διακρίνουν, φτάσαμε στην Πέλλα, και μετά από ξενάγηση στο Μουσείο, μαζί με τα παιδιά (προκειμένου να πάρουν «αρχαιολογικά ερεθίσματα»), μεταβήκαμε ομαδικώς στον Αρχαιολογικό Χώρο της Πέλλας, όπου στις σκεπαστές υπαίθριες υποδομές του τα παιδιά βάλθηκαν να ασχολούνται με την τέχνη που επέλεξαν… Καθένας από εμάς ανέλαβε από έναν μπόμπιρα ή ένα κοριτσάκι και προσπάθησε να το βοηθήσει να στήσει και να ολοκληρώσει την ιδέα του πάνω σε ένα ολιγοσέλιδο κόμιξ, με θέμα τον Μέγα Αλέξανδρο.
Ήταν μια μέρα κουραστική, αλλά τόσο δημιουργική που άξιζε τον κόπο και με το παραπάνω. Ειδικά όταν ήρθε η ώρα της απονομής και η κούραση ορισμένων μετατράπηκε σε χαρά –χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όσοι δεν βραβεύτηκαν δεν καταχειροκροτηθήκαν!
Για να πάρετε μια γεύση:

Η Χρύσα βοηθά την μικρή της φίλη να κάνει κόμιξ.

Σμαρώ, Δημοσθένης και ο πανταχού μπαρδόν (συγγνώμη! Σας πάτησα;) Orestix.
Επί τω έργω μαζί με τους νεαρούς φίλους μας…

Στην δράση συμμετείχαν οι: Βάττη Δέσποινα, Βαφειάδη Κάλλη, Γκούμα Χρύσα, Δεδούση Διονυσία, Κιφοκέρης Δημοσθένης, Παυλίτσεβιτς Νατάσα και… η Σμαρώ!
Και έχουμε και την επίσημη βεβαίωση για να το αποδείξουμε!
Την ομάδα συντόνισε (λέμε τώρα), ο Orestix και ο Δημήτρης «λέγε με Coffix» Σαββαΐδης συμμετείχε στην κριτική επιτροπή, ως επαγγελματίας σεναριογράφος κόμιξ.
Και του χρόνου!

No comments: