Monday, November 5, 2012

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ INKORREKT, 2012, «ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΜΕΛΑΝΙ»


Και ναι! Μπορεί να άργησε, μπορεί να εξαφανίστηκε, αλλά η ομάδα της Inkorrekt δεν πέθανε! Είναι απολύτως ζωντανή και μάλιστα ξαναχτυπά με την νέα της έκθεση, με τίτλο (φυλαχτείτε!): «Μπουγάτσα με μεΛάνι»!
Η έκθεση της ομάδας Inkorrekt λοιπόν, θα κάνει τα εγκαίνια της την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012, στις 20:00, στον φιλόξενο εκθεσιακό χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (Λεωφόρος Στρατού 2Α). Θα λειτουργήσει από τις 22 έως και τις 25 Νοεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 22:00 (χοντρικώς).
Η έκθεση θα παρουσιάσει ιστορίες κόμιξ μελών της ομάδας, παλιών και νεότερων, με θεματικό άξονα την πόλη μας, την ΣαΛονίκη! Έργα με αναφορές στην Ιστορία, στο παρόν της ή το μέλλον της, με χιούμορ και φαντασία, με σάτιρα και μελαγχολία, έργα ανθρώπων που ζουν σε αυτήν την πόλη και καταθέτουν την προσωπική τους οπτική για αυτήν.
Η διοργάνωση της Inkorrekt θα συστεγάζεται με μιαν άλλη έκθεση, αυτή των παιχνιδιών στρατηγικής και φαντασίας και θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό να συμμετάσχει στα παραπάνω παιχνίδια, να παρακολουθήσει ομιλίες και happenings για τα κόμικς, αλλά και την Ιστορία της Θεσσαλονίκης – η οποία, ας μην το ξεχνάμε, τις τελευταίες ημέρες γιόρτασε τα 100 χρόνια από την είσοδο του Ελληνικού Στρατού στην πόλη και την ενσωμάτωσή της στο ελληνικό κράτος.
Η έκθεση αυτή δεν θα είχε οργανωθεί χωρίς την πολύτιμη βοήθεια φορέων της πόλης, όπως το Γαλλικό Ινστιτούτο (που μας παρείχε χωρίς επιφυλάξεις τον χώρο του) ή το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης (που παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, πάντα θέτει υπό την αιγίδα του τέτοιου είδους εκδηλώσεις πολιτισμού).
Προς το παρόν, σας παραπέμουμε στην επίσημη σελίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου…  
αλλά στις ερχόμενες ημέρες θα αναρτήσουμε και το επίσημο δελτίο τύπου, ώστε να μην ξεχάσουμε να μνημονεύσουμε κανένα!

Αναμείνατε στις οθόνες των υπολογιστών σας…

No comments: